Psychosociaal Hypno- en Gesprekstherapeut

Praktijk van Gool - Smulders

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een van de oudste vormen van Psychotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van trance en hedendaagse technieken, zoals Regressie, Reïncarnatie, NLP, EMDR, RET, Imaginatie, Autogene training, zelfhypnose, etc.

De hypnotherapeut maakt gebruik van hypnose. Hypnotherapie is een verbale therapie waarbij trance gericht benut wordt voor een groot aantal verschillende doeleinden. Onder deskundige begeleiding krijg je meer inzicht in en controle over onbewuste reacties. Daardoor kunnen vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam, het goed omgaan met emoties en het gebruik van lichamelijke en geestelijke capaciteiten beter worden aangesproken.
Bij een goede motivatie en inzet worden vaak op korte termijn al positieve resultaten behaald. Het één en ander is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld.
De werkzaamheid van andere vormen van therapie kan vaak worden versterkt wanneer zij wordt gecombineerd met hypnotherapie

Wat is Hypnose
Iedereen kent, zonder het te weten, uit eigen ervaring een trance, bijvoorbeeld:

  • zo opgaan in een boek of film dat je iemand niet hoort binnen komen
  • dagdromen, waar door je zó in de innerlijke wereld bezig bent, dat de omgeving vervaagt.

Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Hypnose is een soortgelijke trance-ervaring. Er kan in een hypnotische trance gemakkelijk contact worden gemaakt met het onderbewuste. Trance is een toestand van geconcentreerde aandacht waarbij je bewust met eigen gedachten bezig bent.

Aandoeningen & Behandelmethoden:

Emotionele en psychische problematiek van verschillende aard.
Persoonlijke ontwikkeling en Loopbaanontwikkeling.
Ontwikkeling van creativiteit, inspiratie en zingeving.
Lichamelijke symptomen en ziekte. Psychosomatische klachten.
Stoppen met roken. Ongewenste gewoonten. Eet of snoep problemen.

Copyright Informatie Praktijk van Gool - Smulders | Privacy Policy - Sitemap | Powered by iWAD Support & Service op 1